2020 Nissan Juke

2020 Nissan Juke
2020 Nissan Juke

Nissan, 9 yıl önce piyasaya çıkan ve sıradışı tasarımıyla popüler olmuş olan Juke adlı kompakt crossover modelini 2020 yılı için tamamen yeniledi. Firmanın bazı ülkelerde satmakta olduğu Kicks adlı modele benzer bir tasarım ile gelen yeni jenerasyon Juke, yine sıradışı tasarımından vazgeçmemiş. Araçta birçok yeni teknoloji, yeni turboşarjlı 3 silindirli motor, manuel ve çift kavramalı otomatik şanzıman seçenekleri gibi genel özellikler bu aracın satış miktarlarının yine yüksek olacağını şimdiden gösteriyor.





2020 Nissan Juke
2020 Nissan Juke
2020 Nissan Juke

2020 Nissan Juke
2020 Nissan Juke

2020 Nissan Juke
2020 Nissan Juke



Yeni jenerasyon Juke'a bakan herkesin ilk farkedeceği şey, az önce de dediğimiz gibi sıradışı ve özgür ruhlu tasarımını bozmamış olması. Ön kısımdaki büyük yuvarlak farlar yine kullanılmaya devam etmiş. Fakat hem bu farın, hem de onun üzerindeki gündüz farının tasarımı tamamen değişmiş. Çift renkli gövde ise yine genç müşterilere fazlasıyla hitap eden bir özellik olacak. Resmi tanıtım görüntülerindeki kırmızı renkli Juke'a siyah tavanın çok yakıştığını söyleyebiliriz. Aracın ön kısmındaki yeni ön ızgarayı da diğer birçok güncel Nissan modelinden tanıyoruz ve bu araca da gayet iyi entegre edildiğini görüyoruz.

Nissan, tasarımı tamamen yenilenen Juke'un artık iç mekanda daha iyi hacim sunduğunu da belirtiyor. Firmanın belirttiğine göre arka yolculara artık 5.8 cm kadar daha iyi bir diz mesafesi ve 1.1 cm kadar daha iyi bir baş mesafesi sunuluyor. Aracın bagaj hacmi de eskisine göre %20 oranında artarak 422 litre hacmine ulaşmış durumda. Bu artan iç hacmin büyük sebebi ise aracın büyüyen dış boyutları. Çünkü araç artık 4.210 mm uzunluk, 1.595 mm yükseklik ve 1.800 mm genişlik boyutlarına ulaşmış durumda. Yani boyutlarda gözle görülür bir artış var. Fakat Nissan, bu boyut artışlarına rağmen yeni Juke'un eskisinden biraz daha hafif olmayı başardığını da belirtiyor. Bu miktar tamı tamına 23 kg olmuş.

Juke'un evrimi iç mekanda da devam etmiş. Diğer yeni Nissan modellerindeki ile aynı olan direksiyon simidinin hemen sağ tarafında konsolun üstünde yatay ve büyük bir multimedya ekranı göze çarpıyor. Bu ekran 8 inç boyutunda ve de yeni NissanConnect sistemini bünyesinde barındırıyor. Bu sistem, yeni Juke sahiplerinin araçlarını kilitleme, farlarını açma, navigasyona yol tarifi gönderme gibi şeyleri akıllı telefonları vasıtasıyla yapabilmelerine bile olanak tanıyor. Ekranın içerisinde Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı özellikleri de yer alıyor.

Yeni Juke ayrıca birçok sürücü asistanı teknolojiye de kavuşuyor. Bunlara acil durum otonom freni, şerit takip asistanı, kör nokta uyarıcısı ve en önemlisi olarak da Nissan ProPilot otonom sürüş sistemi örnek verilebilir.

Aracın motor seçeneklerine baktığımızda ise an itibariyle 1.0 litrelik 3 silindirli turbo benzinli bir motorun duyurulduğunu görüyoruz. Renault-Nissan-Mitsubishi grubunun diğer bazı araçlarında da gördüğümüz bu motor 118 beygir güç üretiyor. Bu motor ile Juke önden çekişli olarak alınabileceği gibi 4 tekerden çekişli olarak da alınabiliyor. Araçtaki şanzıman seçenekleri ise 6 ileri manuel ve 7 ileri çift kavramalı otomatik şeklinde. Yeni Juke'un 1.0 litrelik motora ek olarak daha farklı benzinli ve dizel motor seçenekleri de muhtemelen ilerleyen zamanlarda duyurulacaktır. Aracın fiyat bilgisi ise henüz paylaşılmadı. Satışlara ise Kasım ayının sonlarında başlanacağı belirtildi.

Yorumlar