2020 Porsche Macan Turbo

2020 Porsche Macan Turbo 400 hp
2020 Porsche Macan Turbo

Otomobilin 0-100 hızlanması 4.3 saniye olarak açıklandı.,,


Porsche için değişmeyen bir kural var; Alman üretici bir modelini yenilediyse, o modelin diğer versiyonlarının da çok zaman geçmeden seriye dahil olacağından emin olabilirsiniz. Geleneği devam ettiren firma, geçtiğimiz yıl makyajladığı standart Macan’ın, yeni Macan Turbo versiyonunu tanıttı.

2020 Porsche Macan Turbo
2020 Porsche Macan Turbo

Yeni Turbo versiyonu, bir önceki Macan Turbo’nun kaputunun altında yer alan çift turboşarjlı 3.6 litrelik V6 motoru yerine, boyut olarak küçülen ancak 440 beygir güç ve 549 Nm tork üreten 2.9 litrelik bir V6’ya geçiş yaptı. Ürettiği gücü çift kavramalı yedi ileri PDK şanzımanla yola aktaran Macan Turbo, Porsche Traction Management (Porsche Çekiş Gücü Yönetimi) adlı dört tekerlekten çekiş sistemi ile donatıldı.
Kendinden önceki modele göre daha hızlı olan yeni Turbo versiyonu, 0-100 km/h hızlanmasını 4.3 saniyede tamamlarken, maksimum 270 km/s hıza çıkabilecek seviyeye getirildi. Porsche, bu performans değerlerinin Sport Chrono Paketi ile yakalandığını belirtti.


2020 Porsche Macan Turbo
2020 Porsche Macan Turbo

Yeni Macan Turbo aynı zamanda daha hızlı tepki ve daha az aşınma sağlayan Porsche Surface Coated teknolojili frenlerle iyileştirildi. Opsiyonel olarak seramik kompozit frenlerle tercih edilebilen otomobil, bunun yanı sıra ayarlanabilir süspansiyon ve tork dağıtımı gibi özellikler de sunuyor.
Porsche’nin “Turbo” etiketli diğer modelleri gibi Macan Turbo da görsel anlamda büyük değişiklikler barındırmıyor. Dış kısımda yeni olarak dörtlü egzoz çıkışı, bir arka difüzör, ince bir spoyler ve hafifçe revize edilen ön bölüm görülüyor.
Yeni Macan Turbo’nun kabininde ise elektrikli olarak ayarlanabilen sportif koltuklar, Bose ses sitemi, Alcantara dokunuşlar, 10.9 inçlik dokunmatik ekran ve opsiyonel Qi kablosuz şarj gibi donanımlar bulunuyor.
Yeni Macan Turbo’nun satışlarının bu yılın dördüncü çeyreğinde başlaması bekleniyor. Otomobilin Avrupa için başlangıç fiyatı 91,922 Euro olarak açıklanıyor.



Yorumlar