Hyundai i20 Makyajlandı

Hyundai i20

B segmentinin ülkemizde en çok satılan modellerinden biri olan Hyundai i20 makyaj operasyonu geçirdi. Yaklaşık 4 yıldır aynı kasa ile satılan Hyundai i20'de alışılagelmiş tasarım formundan fazla uzaklaşmadan yeterli tasarım ve donanım değişikliklerine gidildiğini söylemek mümkün.

Güncellenen ön ızgara tasarımı önceki nesli ile benzer çizgileri taşısa da köşelerinin yeniden yorumlanması aracın görünümüne daha sportif bir hava kazandırmış. Arka kısımda ise ilk göze çarpan detaylar ise yeniden tasarlanan stop lambaları ve plakalığın artık bagaj kapağının ortasına taşınmış olması.

2 yeni renk daha i20 kartelasına eklenirken, iç mekanda ise isteğe göre farklı tavan rengi ile sipariş edilebilecek olması modelin kişiselleştirilebilir olmasının önünü açan bir başka detay. 26 litre daha büyüyen bagaj hacmi Yeni Hyundai i20 modelinde 326 litreye çıkarılmış.




Hyundai i20


Hatchback, coupe ve active adı verilen 3 farklı karoser seçenekleri ile satılan Hyundai i20, makyajlı versiyonunda birçok donanım yeniliğine de imzasını atmayı başarmış. Şerit takip sistemi, ön çarpışma asistanı, otomatik far sistemi üst donanım paketlerinde yerini alacak, start-stop sistemi ise tüm motor versiyonlarından bundan böyle standart olarak sunulacak. 7 inç büyüklüğündeki multimedya sistemi Smart Sense adı verilen tüm mobil işletim sistemleri ile uyumlu olarak çalışabilecek.


Şimdilik sadece benzinli motor versiyonları açıklanan yeni yüzlü i20'de, 1.0 litrelik 100 hp ve 120 hp ile 1.2 litrelik 84 hp ve 100 hp gücündeki motorlar seçeneklerine yer verilecek. Sıkça eleştirilen 4 kademeli otomatik şanzıman sistemi ise makyajlı versiyonda yerini 7 kademeli çift kavramaya sahip otomatik şanzımana bırakıyor.

Bu yılın son çeyreğinde satışa sunulması beklenen Yeni Hyundai i20 modelinin güncel fiyatlarına yakın bir fiyat etiketi ile pazarlanacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar