Ana içeriğe atla

Yenilenen Hyundai i30 Türkiye'de

Koreli markanın kompakt otomobili i30 yenilendi. Yeni i30'da 7 ileri otomatik ve 186 hp'lik 1.6 sportif motor seçeneği de bulunuyor.

 

Yenilenen Hyundai i30


Hyundai’nin kompakt sınıftaki Avrupalı temsilcisi i30, yeni motorlar ve yeni 7 ileri otomatik şanzıman seçeneğiyle Türkiye yollarına çıktıKoreli markanın Avrupa’da ürettiği i30 modelinde artık yüzde 20’ye kadar daha düşük yakıt tüketimi vaat eden 7 ileri DCT çift kavramalı şanzıman ve benzinli sportif 186 beygirlik i30 T-GDI Sport seçenekleri de satın alınabilecek.
i30'daki yenilikler
Markanın kendine özgü geniş hava girişli ızgarası ve yeniden tasarlanan tampon, otomobilin en dikkat çekici yeniliği. Ayrıca yeni led farlar ve yeni tip sis lambaları da diğer "taze" yanları arasında.
Sport versiyonda yer alan çift egzoz çıkışı ve LED stop lambaları da aracın yeni kimliğine vurgu yapıyor. Jantlar ise aracın değişen görsel parçalarından bir diğeri. i30 Blue Drive’da jant ölçüleri 15 inç, Style’da 16 inç olarak kullanılırken, yenilenen modelle birlikte Elite modeldeyse 17 inç’lik jantlar kullanılmaya başlandı. Turbo versiyonda ise 18 inç alaşımlı jantlar ve lastiklere yer veriliyor.

Yenilenen i30, iç mekanda da bir takım değişiklikleri beraberinde getiriyor.
Akıllı Park asistanı (APA), dikey park özelliği modelin yeni donanımları arasında yerini aldı.
Yenilenen i30, Blue Drive, Style, Style Design Pack ve Elite olmak üzere 4 donanım paketine sahip. 1.6 Turbo GDI motorlu Sport modeli ise Elite paketiyle benzerlik gösteriyor.
Yenilenen i30, 1.4 MPi, 1.6 GDI, 1.6 T-GDI ve 1.6 CRDi olmak üzere 4 motor ve farklı şanzıman kombinasyonlarına sahip.
Hyundai, 186 beygir gücündeki i30 Turbo’yla da performans isteyenleri mutlu ediyor. 0-100 km/s arasını sekiz saniyede tamamlayan 1.6-litrelik turbo motor, dinamik bir sürüş vaat ediyor. Standart donanım bakımından oldukça zengin olan i30 Turbo; 18 inç’lik alaşım jantları, sportif body kiti, Turbo logosu, kırmızı dikişli delikli deri direksiyon simidi, spor süspansiyonu, siyah ve kırmızı kumaş / deri spor koltukları ve LED arka stop lambalarıyla son derece etkileyici görünüm sergiliyor.
Yeni i30, 52.950 liradan başlayan fiyatlarla Türkiye'de satılmaya başlandı.

 

Yorumlar