Yeni Ford Fiesta Van Tanıtıldı

 Ford Fiesta Van
Yeni Ford Fiesta Van



Teslimatlar önümüzdeki ay başlıyor.

Ford markası, yeni Fiesta Van modelini İngiltere’de tanıttı.
1000 litrelik bagaj hacmi sunan Ford Diesta Van’ın bagaj uzunluğu 1.3 metreyi bulurken brüt taşıma kapasitesi ile 485 ile 508 kilogram arasında değişiyor. Araba iki ayrı Dıratorq TDCi dizel motor ile tercih edilebiliyor: 1.5 litrelik 75 beygir gücünde ki motor ile 1.6 litrelik 95 beygir gücünde ki motor. Opsiyon olarak bir de benzinli 1.25 litrelik Duratec motor bulunuyor. Bu motor çeşidinin ürettiği güç ise 82 beygir.
En tutumlu çeşit ise 95 beygirlik dizel motor ile donatılmış olan ECOnetic versiyonu. Bu araç indirgenmiş süspansiyonlara, düşük yuvarlanma dirençli lastiklere, otomatik başlat/durdur sistemine sahip. Dizel motora sahip tüm versiyonların karbondioksit dışa salımı 100 g/km’den daha az iken ECOnetic modeli 100 kilometrede sadece 3.3 litre yakıt tüketiyor. Bu aracın karbondioksit emisyonu ise 87 g/km.
Şimdiden sipariş edilebilen aracın üreticisi Ford, satılan araçları önümüzdeki ay teslim etmeye başlayacağını açıkladı.

Günümüzde sokağa çıktığımızda neredeyse insandan çok rastlayacağımız Ford Fiesta Van modeli, şirketlerin tercih ettiği araçlar arasından gerekse şıklığı, gerekse kullanışlılığı ve ekonomikliği ile sivriliyor. Şirketlerin yanı sıra birçok bireyin de iyi bir opsiyon olarak gördüğü araba, arka koltuk ve arka kelebek camlar taktırıldığı takdirde gayet güzel bir binek arabaya dönüştürülebiliyor. Bu dönüşüm ile kullanımı daha da artan Ford Fiesta Van’ın yeni modeli, yine şıklığından ve tatlılığından hiç ödün vermeyerek aynı çizgide devam edecek gibi. Ancak Ford Fiesta Van sahibi olmayı düşünen takipçilerimizin gözden geçirmesi gereken birkaç nokta olabilir; zira aracın ticari araç olarak kayıtlara geçmesinden ötürü gerekse arka camların, sonradan eklenen arka koltukların ruhsata işletilmesi konusunda, gerekse vergi ve muayene türü farklılıklar nedeniyle Ford Fiesta Van meraklıların hayalleri suya düşebilir.

Yorumlar